Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 02.05.2024, 18:41

НВК №12

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Жовтень » 13 » НАМ- 25!
09:26
НАМ- 25!

 

«Якщо вчитель має тільки любов до справи,

він буде хороший вчитель.

Якщо вчитель має тільки любов до учня,

як батько, мати, він буде краще того вчителя,

який прочитав усі книжки,

але не має любові ні до справи, ні до учнів.

Якщо учитель поєднує в собі любов до справи і до учнів,

він - досконалий учитель».

Л.М.Толстой

Усе хороше починається з любові. Любов до навчання починається з першої вчительки.

Вчитель.... Як багато в цьому слові ноток гордості, поваги й розуміння. Немає на світі прекрасніше і миліше, ніж професія-вчитель. З самого першого вступу на поріг школи вчитель замінює найдорожчу людину - маму. Він стає всім для дитини: батьком, наставником, прикладом для наслідування.

Сьогодні в НВК №12 навчається 230 учнів початкової школи. 12 чудових педагогів навчають малюків у стінах закладу нового типу. Пижик Н.Ф.,Матвеєва В.С., Калашник О.Б., Савенок О.І., Недашківська Т.В., Бондар О.М., Кобилинська С.С., Камінська Н.А., Старжинська Л.В., Дзиґа Л.М., Нікитчук С.М. Це педагоги-творці, новатори — люди, які плекають дві думки там, де раніше росла одна.Їх щоденна робота пов’язана з викладанням і завжди вважалася дуже складною, але в той же час поважною діяльністю. Дуже точно про таких вчителів писав відомий поет С.Л. Соловейчик:

«Він актор, але його глядачі і слухачі не аплодують йому. Він скульптор, але його роботи ніхто не бачить. Він лікар, але його пацієнти рідко дякують за лікування та далеко не завжди бажають лікуватися. Де ж йому взяти сили для щоденного натхнення? Тільки в самому собі, тільки у свідомості величі своєї справи». Саме велич своєї справи , справи де діти – не тільки і не стільки джерело радості, а діти – це щастя, створене повсякденною працею вчителя.

 

Для учнів молодших класів важливо, щоб учитель був розуміючим, лагідним та не дуже строгим. Такими є педагоги початкової школи НВК №12. Не дивно, що у таких вчителів діти, тільки-но потрапивши у школу, цінують саме доброту, адже з перших днів навчання у них з'являються нові обов'язки, а також певна самостійність, з якою шестирічним діткам буває не так-то й легко справитись, бо саме в молодших класах складаються стосунки, дружба та місце в колективі, тому в цей час надзвичайно важливими є підтримка та гарне ставлення вчителя. У цей період вчитель — авторитет і саме від його думки залежить оцінка дитини однокласниками.

Вчителі щасливі, бо бачать плоди своєї праці та вдячність учнів, бо відчувають себе потрібними і задовольняють основну потребу кожної людини – потребу у визнанні. Педагоги, які бачать захоплені іскорки в зацікавлених очах своїх учнів.

Першим, що повинно бути в педагога, це, безперечно, любов. „Треба любити. Немає загадки таланту. Є вічна загадка любові”, – так сказав колись мудрий Григір Тютюнник. Бо без любові не може бути вчителя. Без любові до дітей, до своєї професії, рідного краю, України. По-друге педагог повинен бути професіоналом.

Учитель повинен бездоганно знати свій предмет, доповнювати й поглиблювати його додатковими знаннями. Вчитель – це покликання. Спливають роки, століття, тисячоліття, змінються політичні системи й лідери, утверджуються нові моральні цінності, та не змінюється роль учителя – сіяча „розумного, доброго, вічного”. Перший вчитель першим відкриває нам дорогу до знань; щедро засіває у наші душі зерна любові до рідної мови, рідного краю України; зароняє паростки моральних чеснот, які проростуть не тільки в нас, а й в наших нащадках. На життєвих роздоріжжях ми завжди звертаємося до вчительських порад, звіряємо по них своє життя, складаємо перед ними життєвий екзамен на чесність, вірність і мужність. Яка це відповідальна, складна і, водночас, кропітка, буденна праця – бути вчителем. Бо це і недоспані ночі, й стоси зошитів для перевірки, й безліч книг, які потрібно прочитати...

Учителем може бути не кожен. Учитель-це дар природи, талант. Тому крім знань, отриманих в стінах педагогічних Вузів, потрібно ще прагнення любити дітей і бути улюбленими. Вчителі повинні бути прикладом для наслідування. «Вчителю належить найголовніша роль у формуванні майбутнього країни. З усіх професій його - найблагородніша, найважча і найважливіша», - сказав Доктор Арт-Онг Джумсаи - член парламенту Таїланду, учений НАСА, директор Інституту Сатья Саї - освіти в Таїланді. Дійсно, в житті всіх великих людей був присутній образ вчителя, саме від вчителя тягнеться нитка в минуле.

Без вчителів не можна стати ні хорошим лікарем, ні льотчиком, ні військовим. Учитель-це людина незамінний, він все для своїх учнів, для своєї країни.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 388 | Додав: nvk12kor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz