Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонеділок, 29.04.2024, 19:49

НВК №12

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Лютий » 27 » ВІЗИТ ДО БІБЛІОТЕКИ
10:10
ВІЗИТ ДО БІБЛІОТЕКИ

 

 

Небесна сотня споглядає на Майдан,

І душі зранені шукають волі…

У читальній залі центральної міської бібліотеки 20 лютого , у 4 – ту річницю трагічної загибелі Героїв Небесної Сотні, зібралися разом школярі НВК № 12 та студенти міського професійно – технічного училища, працівники бібліотеки та небайдужі містяни, щоб вшанувати пам'ять загиблих Героїв. «Ще довго – довго, з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, хто залишив земне життя у 2013 – 2014 роках на Майдані, - звертаються до присутніх Людмила Миколаївна Грохольська та Марія Миколаївна Боровська, - ця подія сколихнула весь світ, не залишила байдужою жодної душі, тому люди висвітлюють свої почуття щодо цих подій у картинах,віршах,піснях».

Молодому поколінню особливо не байдужа ця тема, адже вони розбудовуватимуть Україну,сподіваючись на краще майбутнє для країни, що так багато перенесла горя і страждань і зараз змушена відстоювати у збройній боротьбі своє право на існування.

Учениця 10 класу НВК №12 Григор’єва Олександра емоційно і натхненно декламувала свій вірш «Прокинься», переконливо доводячи, що справжню незалежність України треба виборювати сучасному поколінню. Бібліотекарі підготували для учнів та студентів перегляд тематичної літератури «Героями не народжуються - Героями стають»,відео про Героїв Небесної Сотні, цикл поезій на тему Революції Гідності.

Особливо щемно і боляче було слухати про нашого земляка Сергія Кемського, який загинув у кривавому протистоянні Добра зі Злом. Школярі та студенти, вслухаючись у рядки поезій, написаних Сергієм,вкотре замислились, якою непоправною для країни є втрата Героїв Небесної Сотні, адже всі вони – чесні, сміливі та національно свідомі громадяни, порядні сини та батьки,які не думали,що можуть загинути, а лише знали, що так, як є, далі бути в Україні не може. Поклик їхньої душі саме в цей час покликав їх до боротьби за вільну,демократичну і чесну Україну:

Їм не займати мужності та хисту,

Не потребують сутності дзвінка,

Бо від напруги вмерли пацифісти,

В душі повстало предків ДНК.

Ведучі заходу наголошували на тому, що не можна допустити, щоб подвиг героїв Небесної Сотні був марним, адже багато героїв Майдану, які пропустили через себе Революцію Гідності,сьогодні захищають рідну землю на Сході, а значить українці продовжують виборювати свою соборність,незалежність та волю. На сьогоднішній день рахунок загиблих Героїв,на жаль, іде вже не на сотні,а на тисячі.

Небесна Сотня, ти для нас – взірець!

І ви, бійці, що не прийшли зі Сходу,

Тож притулімо до своїх сердець

Ту пам'ять – як найвищу нагороду!

«Подвиг Героїв неоціненний для України,- звертаються до молоді ведучі заходу, - тому нашим обов’язком є пам’ятати їх імена і дякувати Богу за те, що наша благословенна українська земля народжує таких хоробрих та незламних захисників, які у важкі для Вітчизни часи стануть на її оборону».

Тетяна Гурська,

вчитель НВК №12

Переглядів: 355 | Додав: Toretti | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz